Corona-problemen

Vanwege de corona-problematiek zijn de buurtbusdiensten sinds 16 maart opgeschort. Het weer opstarten van de buurtbussen stuit op enkele belangrijke problemen. Er zullen aanpassingen aan de inrichting van de bussen moeten worden aangebracht om te voldoen aan de veiligheidseisen i.v.m. de corona-uitbraak.  Eerder is er gesproken over een mogelijke herstart op 24 augustus a.s., maar deze datum is niet haalbaar gebleken vanwege de tijd die gemoeid is met het realiseren van bovengenoemde aanpassingen. Een herstart zal waarschijnlijk op zijn vroegst pas in november plaatsvinden. Zodra definitief bekend is wanneer de dienstregeling kan worden hervat, zal dit op deze website worden aangekondigd.

 

Actuele omleidingen / wijzigingen dienstregeling

Door het stopzetten van de dienstregeling zijn er momenteel geen relevante omleidingen te melden.

 

Geschiedenis
De Buurtbusvereniging is gestart op het moment dat het reguliere openbaar vervoer in de Stedendriehoek wegviel. Samen met de provincie, gemeenten en de vervoerder (momenteel Keolis/Syntus) werd op 15 mei 1996 de Buurtbusvereniging opgericht. Aanvankelijk werd er met één bus gereden, maar dat is al snel uitgebreid tot drie bussen. Deze onderhouden de verbinding tussen de dorpen Twello, Voorst, Klarenbeek en Wilp met de stations Apeldoorn De Maten, Station Twello, Station Klarenbeek en Station Voorst en natuurlijk de woonkernen in het gebied van de Stedendriehoek (Apeldoorn-Deventer-Zutphen).
Dagelijks worden met drie bussen drie lijnen gereden; op zaterdagen is er een aangepaste dienstregeling. Er worden jaarlijks meer dan 30.000 passagiers vervoerd.

De regels
De buurtbus mag maximaal acht personen tegelijk vervoeren. Tevens mag de buurtbus in tegenstelling tot de streekbussen buiten de bebouwde kom buiten de haltes stoppen om passagiers in- of uit te laten stappen, mits dit op een veilige plaats gebeurt. De chauffeurs op de buurtbus zijn vrijwilligers die moeten voldoen aan de eisen die wettelijk gesteld worden aan chauffeurs Openbaar Vervoer. Ze worden hierop geselecteerd, medisch gekeurd en beoordeeld op hun rijvaardigheid.

Wilt u zelf rijden als chauffeur op de buurtbus?
Dat kan als u gezond bent, een geldig rijbewijs B heeft en jonger bent dan 78 jaar. De minimum leeftijd is 21 jaar. We hebben met regelmaat vacatures voor chauffeurs. Heeft u belangstelling, of wilt u meer informatie, stuur dan een mail naar info@bbv-stedendriehoek.nl 


Buslijnen
De Buurtbusvereniging onderhoudt op werkdagen en op zaterdag drie busdiensten, te weten:
Lijn 506 van station Twello via Wilp Achterhoek, Ecofactorij, Omnisport, de Eglantier, station Klarenbeek, de Thermen Bussloo, terug naar station Twello.
Lijn 507 van station Twello via Posterenk en Wilp naar station Voorst en terug via dezelfde route.
Lijn 508 van station Twello via de Thermen Bussloo, station Klarenbeek, de Eglantier, Omnisport, Ecofactorij, Wilp Achterhoek terug naar station Twello.

Op zaterdagen rijden lijn 506 en 508 alleen tussen station Twello en Klarenbeek; Apeldoorn wordt dan niet in de route opgenomen.
Alle drie de lijnen bieden aansluiting op het overige openbaar vervoer. Elders op onze site treft u de dienstregeling aan. Deze is ook te vinden op
www.syntusgelderland.nl.

Reiskosten
Ook in de Buurtbus kunt u het gemakkelijkst gebruik maken van de OV-chipkaart. Voor degenen die geen OV-chipkaart hebben is het mogelijk in de bus een kaartje te kopen, maar alleen door middel van betaling met een PIN-pas! De prijzen van het buurtbuskaartje zijn m.i.v. januari 2020:

Kinderen onder 4 jaar reizen gratis. Er geldt op de kaartjes geen overstaprecht.

Voor grote honden wordt het gereduceerde tarief in rekening gebracht; blinden­geleide­honden worden gratis vervoerd.

Met ingang van 13 december 2020 worden de tarieven en de tariefstructuur drastisch gewijzigd. Nadere details worden later bekend gemaakt.


Wilt u reizen met de Buurtbus?
We rijden van ’s morgens 06:30 uur tot ’s avonds 18:30 uur. Op zaterdag van 09:15 uur tot 17:50 uur. Houdt u er rekening mee, dat de buurtbus stopt op verzoek. Ook als u bij een halte staat: geef door uw hand op te steken aan dat u mee wilt rijden! 

Na de dienst van de buurtbus en op zon- en feestdagen biedt Syntus de mogelijkheid om met de Kolibrie te reizen. De Kolibrie is een openbaar vervoersdienst, die alléén rijdt als u deze minimaal één uur van tevoren reserveert. Dit kan via de 9292 reisplanner of via het Syntus reserveringssysteem ( https://reserveren.syntus.nl ). Op de Kolibrie geldt het gewone OV-chipkaarttarief. U kunt in de Kolibrie GEEN kaartje bij de chauffeur kopen. Bent u afhankelijk van een rolstoel? Dan kunt u geen gebruik maken van de buurtbus of de Kolibrie. Bel dan de Syntus klantenservice (+31 (0)88 0331 360) om passend vervoer te regelen.

Verloren voorwerpen
Hebt u per ongeluk iets in de bus laten liggen? Bel dan met één van de drie bussen om te horen hoe u zo snel mogelijk uw eigendom(men) weer terug kunt krijgen. De telefoonnummers zijn: bus 802 (bus Klarenbeek): +31 (0)6 4339 0467, bus 821 (bus Voorst:+31 (0)6 4339 0842, bus 822 (bus Twello): +31 (0)6 4339 0457.

 

Voor opmerkingen en vragen over deze website kunt u een mail sturen naar: info@bbv-stedendriehoek.nl

 

Versie: 22 september 2020