Actuele omleidingen / wijzigingen dienstregeling

Momenteel zijn er op de IJsseldijk bij het viaduct werkzaamheden. Daarbij kan enige vertraging optreden. Op 7 t/m 9 december is de IJsseldijk geheel afgesloten. We rijden op die dagen bij lijn 506 door op de Zutphensestraat, gaan linksaf bij de verkeerslichten de Ecofactorij op, keren bij de halte en gaan linksaf verder op de Zutphensestraat. Bij lijn 508 gaan we op die dagen bij de verkeerslichten op de Zutphensestraat rechtsaf de Ecofactorij op, keren bij de halte en gaan rechtsaf verder op de Zutphensestraat.

Geschiedenis
De Buurtbusvereniging is gestart op het moment dat het reguliere openbaar vervoer in de Stedendriehoek wegviel. Samen met de provincie, gemeenten en de vervoerder (momenteel Keolis, vanaf half december EBS) werd op 15 mei 1996 de Buurtbusvereniging opgericht. Aanvankelijk werd er met één bus gereden, maar dat is al snel uitgebreid tot drie bussen. Deze onderhouden de verbinding tussen de dorpen Twello, Voorst, Klarenbeek en Wilp met de stations Apeldoorn De Maten, Station Twello, Station Klarenbeek en Station Voorst en natuurlijk de woonkernen in het gebied van de Stedendriehoek (Apeldoorn-Deventer-Zutphen).
Dagelijks worden met drie bussen drie lijnen gereden; op zaterdagen is er een aangepaste dienstregeling. Er worden jaarlijks (situatie 2017 – 2019) meer dan 30.000 passagiers vervoerd. Ten gevolge van de Corona perikelen is dat aantal wel verminderd, maar inmiddels is het weer aan het stijgen.

De regels
De buurtbus mag maximaal acht personen tegelijk vervoeren. Tevens mag de buurtbus in tegenstelling tot de streekbussen buiten de bebouwde kom buiten de haltes stoppen om passagiers in- of uit te laten stappen, mits dit op een veilige plaats gebeurt. De chauffeurs op de buurtbus zijn vrijwilligers die moeten voldoen aan de eisen die wettelijk gesteld worden aan chauffeurs Openbaar Vervoer. Ze worden hierop geselecteerd, medisch gekeurd en beoordeeld op hun rijvaardigheid.

Wilt u zelf rijden als chauffeur op de buurtbus?
Dat kan als u gezond bent en een geldig rijbewijs B heeft. De minimum leeftijd is 21 jaar. We hebben met regelmaat vacatures voor chauffeurs. Heeft u belangstelling, of wilt u meer informatie, stuur dan een mail naar info@bbv-stedendriehoek.nl 


Buslijnen
De Buurtbusvereniging onderhoudt op werkdagen en op zaterdag drie busdiensten, te weten:
Lijn 506 van station Twello via Wilp Achterhoek, Ecofactorij, Omnisport, de Eglantier, station Klarenbeek, de Thermen Bussloo, terug naar station Twello.
Lijn 507 van station Twello via Posterenk en Wilp naar station Voorst/Empe en terug via dezelfde route.
Lijn 508 van station Twello via de Thermen Bussloo, station Klarenbeek, de Eglantier, Omnisport, Ecofactorij, Wilp Achterhoek terug naar station Twello.

Op zaterdagen rijden lijn 506 en 508 alleen tussen station Twello en Klarenbeek; Apeldoorn wordt dan niet in de route opgenomen. Lijn 507 rijdt op zaterdag de normale route tussen station Twello en station Voorst/Empe.
Alle drie de lijnen bieden aansluiting op het overige openbaar vervoer. Elders op onze site treft u de dienstregeling aan. Deze is ook te vinden op
www.rrreis.nl.

Vervoersbewijzen

Naast reizen met de OV-chipkaart en verschillende abonnementen kan je in de buurtbus ook een kaartje kopen. In de bus betaal je met PIN-pas, creditcard, of contactloos. Een kaartje in de bus is meestal duurder dan reizen met een OV-chipkaart. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis.
Bij afstanden van 14 km of meer is de OV-chipkaart (bij regulier tarief) duurder dan een enkele ritkaart. Voor 65PLUS en kinderen van 4 t/m 11 jaar ligt die grens bij ongeveer 20 km. Als er in combinatie met een Dal Voordeel abonnement wordt gereisd, ligt die grens nog hoger.

De buurtbus strippenkaarten zijn niet meer te koop bij RRReis. Heeft u nog een oude buurtbus strippenkaart of een 65PLUSkaartje in de Keolis app? Deze kunt u nog gebruiken tot 1 januari 2022.

Een klein huisdier dat in een tas of mand past, dient op schoot gehouden te worden. Overige huisdieren dienen te zijn aangelijnd. Een huisdier mag altijd gratis mee in onze bussen. De buschauffeur kan overigens te allen tijde beslissen om een dier niet toe te laten als daar een goede reden voor is. Dat kan bijvoorbeeld zijn, als het al erg druk is in de bus, of wanneer het dier onrustig of agressief over komt. In die gevallen wordt zo'n besluit altijd genomen met het welzijn van zowel het dier als de aanwezige passagiers in gedachten.

Voor meer informatie, kijk op www.rrreis.nl/vervoerbewijzen

De volgende kaartjes zijn verkrijgbaar:

RITkaart

De RITkaart is geldig voor één enkele rit. Je kunt niet overstappen op een andere bus met de RITkaart. Een overstap geldt als een nieuwe rit. Je hebt dan een nieuwe RITkaart nodig. Een RITkaart kost vanaf 1 januari 2021 € 2,40.

DAGkaart

Met de DAGkaart kun je voor € 12,-  één dag onbeperkt reizen vanaf 9.00 uur. In de maanden juli en augustus mag je met de DAGkaart ook voor 9.00 uur reizen.

De DAGkaart is geldig in alle RRReis-bussen en ook bij andere de vervoerders in Overijssel, Gelderland en Flevoland (exclusief bussen van Qbuzz en bussen in Almere en Lelystad).

De DAGkaart is niet te koop bij reserveerRRReis. 

Kidskaart

De Kidskaart is voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, die reizen onder begeleiding van een betalende volwassene. Een Kidskaart kost € 1,15 en is na aankoop 1,5 uur geldig. Overstappen is toegestaan. Er mogen maximaal 4 Kidskaartjes per betalende volwassene worden gekocht. De Kidskaart is na 9.00 uur geldig, in de maanden juli en augustus ook voor 9.00 uur.

De Kidskaart is geldig in alle RRReis-bussen en ook bij andere de vervoerders in Overijssel, Gelderland en Flevoland (exclusief bussen van Qbuzz en bussen in Almere en Lelystad).

De Kidskaart is niet te koop bij reserveerRRReis.

Meermanskaart

De Meermanskaart is extra voordelig voor reizigers met kinderen. De kaart is geldig voor maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen (4 t/m 11 jaar). Hiermee kunnen zij een dag onbeperkt reizen na 9.00 uur. In de maanden juli en augustus is de kaart ook voor 9.00 uur geldig.

De Meermanskaart is geldig in alle RRReis-bussen en ook bij andere vervoerders in Overijssel, Gelderland en Flevoland (exclusief bussen van Qbuzz en bussen in Almere en Lelystad).
De Meermanskaart kost € 18,00 en is niet te koop bij reserveerRRReis. 


Wilt u reizen met de Buurtbus?
We rijden van ’s morgens 6:30 uur tot ’s avonds 18:30 uur. Op zaterdag van 9:15 uur tot ca. 17:50 uur. Houdt u er rekening mee, dat de buurtbus stopt op verzoek. Ook als u bij een halte staat: geef door uw hand op te steken aan dat u mee wilt rijden! 

Op zon- en feestdagen en `s avonds na de hierboven vermelde tijden kunt u gebruik maken van ‘reserveerRRReis’. Deze rijdt alleen als je de rit 30 minuten van tevoren reserveert via RRReis.nl, de RRReis app, of telefonisch via 088 033 1376.

Bent u afhankelijk van een rolstoel? Dan kunt u geen gebruik maken van de buurtbus of de reserveerRRReis. Bel dan de Keolis klantenservice (+31 (0)88 0331 360) om passend vervoer te regelen.

Verloren voorwerpen

Hebt u per ongeluk iets in de bus laten liggen? Bel dan met één van de drie bussen om te horen hoe u zo snel mogelijk uw eigendom(men) weer terug kunt krijgen. De telefoonnummers zijn: bus 803 (bus Klarenbeek): +31 (0)6 4339 0467, bus 822 (bus Voorst: +31 (0)6 4339 0842, bus 816 (bus Twello): +31 (0)6 1315 3339.

 

Voor opmerkingen en vragen over deze website kunt u een mail sturen naar: info@bbv-stedendriehoek.nl

 

Versie: 26 november 2022