Actuele omleidingen / wijzigingen dienstregeling

Van 8 januari 2024 tot zomer 2024 wordt het viaduct in de Sluinerweg over de A1 afgesloten. Na gereedkomen van deze werkzaamheden wordt het viaduct in de Ardeweg gesloopt. Dit komt niet meer terug. De buurtbussen 506 en 508 zullen in genoemde periode (tot zomer 2024) omrijden via Wilp Achterhoek. Dit leidt mogelijk tot vertraging in de dienstregeling.

Vanaf 22 mei rijden we met lijn 506 en 508 in Apeldoorn om via de Heemradenlaan en Eglantierlaan.

De regels

De buurtbus mag maximaal acht personen tegelijk vervoeren. Tevens mag de buurtbus in tegenstelling tot de streekbussen buiten de bebouwde kom buiten de haltes stoppen om passagiers in- of uit te laten stappen, mits dit op een veilige plaats gebeurt. De chauffeurs op de buurtbus zijn vrijwilligers die moeten voldoen aan de eisen die wettelijk gesteld worden aan chauffeurs Openbaar Vervoer. Ze worden hierop geselecteerd, medisch gekeurd en beoordeeld op hun rijvaardigheid.

Wilt u zelf rijden als chauffeur op de buurtbus?

Dat kan als u gezond bent en een geldig rijbewijs B heeft. De minimum leeftijd is 21 jaar. We hebben met regelmaat vacatures voor chauffeurs. Heeft u belangstelling, of wilt u meer informatie, stuur dan een mail naar info@bbv-stedendriehoek.nl 

Buslijnen

De Buurtbusvereniging onderhoudt op werkdagen en op zaterdag drie busdiensten, te weten:
Lijn 506 van station Twello via Wilp Achterhoek, Ecofactorij, Omnisport, de Eglantier, station Klarenbeek, de Thermen Bussloo, terug naar station Twello.
Lijn 507 van station Twello via Posterenk en Wilp naar station Voorst/Empe en terug via dezelfde route.
Lijn 508 van station Twello via de Thermen Bussloo, station Klarenbeek, de Eglantier, Omnisport, Ecofactorij, Wilp Achterhoek, terug naar station Twello.

Op zaterdagen rijden lijn 506 en 508 alleen tussen station Twello en Klarenbeek (met Thermen Bussloo als tussenliggende halte); Apeldoorn wordt dan niet in de route opgenomen. Lijn 507 rijdt op zaterdag de normale route tussen station Twello en station Voorst/Empe.
Alle drie de lijnen bieden aansluiting op het overige openbaar vervoer. Elders op onze site treft u de dienstregeling aan. Deze is ook te vinden op
www.rrreis.nl.

Vervoersbewijzen

Naast reizen met de OV-chipkaart en verschillende abonnementen kan je in de buurtbus ook een kaartje kopen. In de bus betaal je met contactloze PIN-pas, contactloze creditcard, of een GSM met OV pay. Een kaartje in de bus is meestal duurder dan reizen met een OV-chipkaart. Kinderen onder 4 jaar reizen gratis.
Een klein huisdier dat in een tas of mand past, dient op schoot gehouden te worden. Overige huisdieren dienen te zijn aangelijnd. Een huisdier mag altijd gratis mee in onze bussen. De buschauffeur kan overigens te allen tijde beslissen om een dier niet toe te laten als daar een goede reden voor is. Dat kan bijvoorbeeld zijn, als het al erg druk is in de bus, of wanneer het dier onrustig of agressief over komt. In die gevallen wordt zo'n besluit altijd genomen met het welzijn van zowel het dier als de aanwezige passagiers in gedachten.

Wilt u reizen met de Buurtbus?

We rijden van ’s morgens 6:30 uur tot ’s avonds 18:30 uur. Op zaterdag van 9:15 uur tot ca. 17:50 uur. Houdt u er rekening mee, dat de buurtbus stopt op verzoek. Ook als u bij een halte staat: geef door uw hand op te steken aan dat u mee wilt rijden! 

Op zon- en feestdagen en `s avonds na de hierboven vermelde tijden kunt u gebruik maken van ‘reserveerRRReis’. Deze rijdt alleen als je de rit 30 minuten van tevoren reserveert via RRReis.nl, via de RRReis app, of telefonisch: 088 - 655 7771.

Verloren voorwerpen

Hebt u per ongeluk iets in de bus laten liggen? Ga dan naar de Klantenservice op www.rrreis.nl.

 

 

Voor opmerkingen en vragen over deze website kunt u een mail sturen naar: info@bbv-stedendriehoek.nl

 

Versie: 27 mei 2024